Såhär fixar du den perfekta festfrisyren

Årets stora festsäsong är äntligen här - en tid då det alltid är kul att göra sig lite extra fin. Klänningen väntar på galgen, sminkväskan är komplett, men har du tänkt på håret? Här ger vi dig säkra tips på hur du fixar och bevarar den perfekta festfrisyren - hela kvällen.

Tips 1: Satsa på bra verktyg och vackra accessoarer

Förutom bra hårprodukter rekommenderar vi att du investerar i bra stylingverktyg. Med hårfön, platt- eller locktång kommer du långt oavsett om du önskar en naturlig styling eller elegant håruppsättning. Se till att ha en bra borste, kam, hårsnoddar, hårnålar och hårspännen nära till hands. Glöm inte dekorativa accessoarer som med enkla knep kan skapa magiska resultat. Vi tipsar om Accessorize som har många vackra varianter.

Maria Sagvik med hårspännen

Tips 2: Förbered håret med rätt produkter

Rätt produkter för ditt hår är en förutsättning för att lyckas med festfrisyren och att få ett resultat som varar hela kvällen. Börja med att tvätta håret med ett volymschampo. Vi rekommenderar VoluMin Magnifying Schampoo som ger håret extra volym. Avsluta med ett balsam anpassat din hårkvalitet och skölj noga. Applicera en värmeskyddande produkt i fuktigt hår. Vi rekommenderar VoluMin Magnifying Leave-In Treatment som ger håret maximal volym och glans. För att undvika att håret känns platt och tungt, spraya i hårbotten för att ge det ett extra lyft. Produkten tål värme upp till 220 grader och innehåller dessutom UV-skydd. Har du långt hår är ett tips att använda ChroMin ColorPro Leave-In Spray i längderna. Produkten tål värme upp till 190 grader och gör håret enkelt att borsta.

Maria Sagvik och Adrienne Eikrem

Tips 3: De bästa produkterna för maximalt effekt

Lika viktigt som att lyckas med den perfekta festfrisyren är det att den håller – hela kvällen. Ett säkert tips är att använda ett hårvax som ger håret stadga och gör att frisyren sitter där den ska. Vi kan varmt rekommendera Matte Clay som appliceras i håret innan du eventuellt sätter upp det. Produkten ger håret en perfekt stadga som i sin tur gör att hårspännen och hårnålar sitter bättre. Ett tips för att få extra mycket hold är att försiktigt tupera håret närmast hårbotten. Förutom ett hårvax är det smart att använda ett torrschampo. Dry Texturizing Schampoo ger både volym och hold – perfekt för att hålla frisyren på plats.

Adrienne Eikrem håller Shape Hairspray

Avsluta stylingen med en hårspray med kraftig hold-effekt. Shape Hairspray är ett perfekt alternativ när du vill att frisyren ska tåla både dans och fest in på småtimmarna.

Tips till dig som lockar håret! Applicera lite hårolja i handflatorna och gnugga dem mot en kam med grovtaggad kam. Kamma sedan försiktigt igenom lockarna. Detta ger en vacker glans utan att förstöra lockarna.

Med enkla knep ger Maria Sagvik hästsvansen den rätta partylooken:

Adrienne Eikrem visar dig hur du fixar de perfekta lockarna:

Vi har såklart inte glömt männen. Här visar Håkon hur du enkelt stylar halvlångt hår:

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras