Skandinaviens skönhetsmärke Eleni & Chris är grundat av Inger Ellen och hennes dotter Christinah Nicolaisen. Tillsammans har de utvecklat en helt ny skönhetsserie baserat på de mest naturliga och rena ingredienserna från Skandinavien.

Även om Inger Ellen och Christinah har olika bakgrunder och tillvägagångssätt har de en oerhört stor drivkraft, passion och kreativitet gemensamt. Deras samarbete är byggt på gemensamma värderingar och önskan om att göra skillnad.

Inger Ellen Nicolaisen

Inger Ellen är grundaren och ägaren till Raise Gruppen Holding AS, ett av Skandinaviens största hår- och skönhetsmärke. Hon är född och uppvuxen i en familj bestående av bönder men blev fort en av den mest respekterade kvinnliga entreprenörerna i hela Skandinavien. 

Eleni & Chris grundades 2015, när Inger Ellen och Christinah bestämde sig för att utveckla en rad olika produkter med fästen från deras hemland. Ända sedan hennes barndom har hjortron varit en eftertraktad ingrediens och hon kommer ihåg hur man gjorde nästan vad som helst för att komma åt det ”Skandinaviska guldet”, som de kallar det. Hon kommer ihåg hur många till och med bröt mot lagen för att få lägga händerna på dessa dyrbara bär. Dock tog det flera år innan hon verkligen kom att förstå värdet av bären, för två år sedan, då hon själv blev bestulen på en stor mängd hjortron på hennes egendom. Denna incident ledde till att Ellen Inger och Christinah kom på idén att använda hjortron som huvudingrediens i ett rent skandinaviskt skönhetsvarumärke.

Inger Ellen och Christinah skickade in hjortron för en ingående laboratorisk analys, och resultaten som kom tillbaka var utmärkta. Resultaten visade nämligen att hjortronolja naturligt innehåller A-, B-, C-, D- och E-vitamin, förutom kalcium och magnesium. Dessutom innehåller hjortron fyra gånger så mycket C-vitamin än en hel apelsin.

Utöver rollen som affärskvinna jobbar Inger Ellen tätt med flera välgörenhetsorganisationer för barn runt om i hela världen. Hon är dedikerad till att jobba med barn och år 2000 startade hon stiftelsen ”A Hand to Children”. Idag är hon mor till 13 barn, varav tre är biologiska och 10 är adopterade från barnhem i Litauen.

Christinah Nicolaisen

Christinah startade sin karriär redan som 12-åring och jobbade sig upp inom familjeföretaget, vilket förde med sig en enorm kunskap och en bra inblick i hår- och skönhetsindustrin från en ung ålder.

Christinah är optimist till sinnet och har en öppen och positiv inställning till allt hon gör. Hon är en erfaren och tillmötesgående kvinna som alltid ger det lilla extra samtidigt som hon agerar professionellt genom alla affärer. Hon ligger alltid ett steg före och håller sig uppdaterad på nuvarande och kommande trender.

Christinah studerade Business and Fashion på London College of Fashion, Central St Martin och flera ledande universitetet i Spanien, Mexico och Frankrike. Hennes intresse för mode- och skönhetsindustrin har hjälpt henne att utveckla en stor lidelse för att skapa ett framgångsrikt företag. Hon har också ett stort intresse för detaljhandeln, teknologi och trendprognoser.