10 steg till ett friskt och vackert hår

Våren är här och vi går äntligen mot ljusare tider! Övergången mellan vinter och vår kan dock vara en utmaning för frisyren. Men, med rätt hårvård och lite tålamod kan även det mest hopplösa hårsvallet möta vår och sommar med glans. Här är 10 steg till ett friskt och vackert hår.

1. Skönhet – inifrån och ut

Det sägs att äkta skönhet kommer inifrån och självklart är det sant! Om man mår bra på insidan så kommer detta att spegla av sig även på utsidan. Skäm bort din kropp med nyttigheter och boosta med vitamin A och Omega-3, som exempelvis finns i avokado, nötter och fet fisk.

Tips: Glossing – hårinpackning och färg i ett

2. Välj rätt mössa

Mössor av ylle och syntetiska material kan göra håret flygigt och trassligt. För att undvika ”mösshår” bör man använda en mössa med en insida av silke eller satin. Tänk också på att välja en modell som inte sitter alltför tight.

Läs mer: Så motverkar du elektriskt hår

 3. Glöm inte hårinpackning!

Skäm bort håret med en hårinpackning ca en gång i veckan. BoostaMin från Eleni & Chris är en näringsrik inpackning som gör håret mjukt och reparerar slitna toppar. Passar till alla hårtyper.

 4. Sänk temperaturen i duschen

En varm dusch kan kännas lockande när kroppen är frusen. Men, att tvätta håret med hett vatten är sällan en bra idé. Skölj hellre håret med ljummet eller kallt vatten. Det minskar risken för att hårstråna går av.

5. Skonsamma hårprodukter

Använd alltid hårprodukter som är snälla mot håret. Ett skonsamt och återfuktande schampo och balsam är viktigt för ett friskt och starkt hår. UltraMin serien från Eleni & Chris ger näring och vård samt motverkar elektriskt hår.

Läs mer: Tre säkra tips för att undvika torrt och sprött hår

6. Dra ner på tvättandet

För att undvika att hårbotten blir uttorkad bör man inte tvätta håret för ofta. Byt ut några av dina ordinarie schamponeringar mot ett torrschampo. Dry Texturizing Shampoo från Eleni & Chris fräschar upp håret på nolltid.

 7. Klipp topparna

Genom att toppa håret ungefär var fjärde till åttonde vecka minimerar du risken för slitna hårstrån och kluvna toppar. Dags för ett besök hos frisören? Boka frisörtid hos din Nikita Hair salong

8. Undvik stylingverktyg

Ett flitigt användande av hårfön, locktång och plattång kan skada håret. Ett bra värmeskydd är ett måste innan styling! ChroMin ColorPro Leave-In Spray från Eleni & Chris är ett färgbevarande leave-in balsam som skyddar håret och motverkar slitage från stylingverktyg.

9. Boosta håret med fukt

En bra hårolja vårdar, återfuktar och ger håret glans och stadga. Pure Treatment Oil från Eleni & Chris reparerar skadade hårstrån och gör håret mjukt och glänsande.

10. Välj produkter anpassade för ditt hår

Är du osäker på vilka produkter som passar ditt hår? Klicka på din hårtyp nedanför och se vad våra experter rekommenderar:

Blont hår | Färgat hår | Känslig hårbotten | Lockigt hår | Slitet och skadat hår | Torrt och statiskt hår | Tunt och fint hår | För män

🤍🤍🤍

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras