The Eleni & Chris story

Skandinaviens skönhetsmärke Eleni & Chris är grundat av Inger Ellen och hennes dotter Christinah Nicolaisen. Tillsammans har dem utvecklat en helt ny skönhetsserie baserat på de mest naturliga och rena ingredienserna från Skandinavien.

Även om Inger Ellen och Christinah har olika bakgrunder och tillvägagångssätt har dem en oerhört stor drivkraft, passion och kreativitet gemensamt. Deras samarbete är byggd på förenade värderingar och önskan om att göra skillnad.

 

Inger Ellen Nicolaisen

Inger Ellen är grundaren och ägaren till Raise Gruppen Holding AS, ett av Skandinaviens största hår- och skönhetsmärke. Hon är född och uppvuxen i en familj bestående av bönder men blev fort en av de mest respekterade kvinnliga entreprenören i hela Skandinavien. 

Eleni & Chris grundades i 2015 när Inger Ellen och Christinah bestämde sig för att utveckla en rad olika produkter med rötter från deras hemland. Ända sedan Inger Ellens barndom har hjortron varit en eftertraktad ingrediens och hon kommer ihåg hur man gjorde nästan vad som helst för att komma åt det ”Skandinaviska guldet”, som dem kallar det. Hon kommer ihåg hur många till och med bröt mot lagen för att få lägga händerna på dessa dyrbara bär. Dock tog det flera år innan hon verkligen kom att förstå värdet av bären. För två år sedan, då hon nämligen själv blev bestulen på en stor mängd hjortron på hennes egendom. Denna incident ledde till att Ellen Inger och Christinah kom på idén av att använda hjortron som huvudingrediens i ett rent skandinaviskt skönhetsvarumärke.

Inger Ellen och Christinah skickade in hjortron för en ingående laboratorsanalys och resultaten som kom tillbaka var utmärkta. Resultaten visade nämligen att hjortronsolja naturligt innehåller A-, B-, C-, D- och E-vitamin, i tillägg till kalcium och magnesium. Dessutom innehåller hjortron fyra gånger så mycket C-vitamin än en hel apelsin!

Utöver rollen som affärskvinna jobbar Inger Ellen tätt med flera välgörenheter för barn runt om i hela världen. Hon är dedikerad till att jobba med barn och år 2000 startade hon stiftelsen ”A Hand to Children”. Idag är hon mor till 13 barn, varav tre är biologiska och 10 är adopterade från barnhem i Litauen.

 

Christinah Nicolaisen

Christinah började sin karriär redan som 12-åring och jobbade sig upp inom familjeföretaget, vilket förde med sig en enorm kunskap och en bra inblick i hår- och skönhetsindustrin från en ung ålder.

Christinah är en självförtrogen optimist och har en öppen och positiv inställning till allt hon gör. Hon är en erfaren och tillmötesgående kvinna som alltid ger det lilla extra samtidigt som hon agerar professionellt genom alla affärer. Hon ligger alltid ett steg före och håller sig uppdaterad på nuvarande och kommande trender.

Christinah studerade Business and Fashion på London College of Fashion, Central St Martin och flera ledande universitetet i Spanien, Mexico och Frankrike. Hennes intresse för mode- och skönhetsindustrin har hjälpt henne att utveckla en stor passion för att skapa ett framgångsrikt företag. Hon har också ett stort intresse för detaljhandeln, teknologi och trendprognoser.

2 kommentarer

Härlig story och hjortron det finns i mina hemtrakter Lappland skogens guld nyttigt och närande 🧡

Katja Aittaniemi December 06, 2022

Jättefin historia! Två fina och företagsam kvinnor som har kommit så långt inom hårvårds industri. Jag uppskattar verkligen dig som mamma till 13 barn. Vill också säga tack för högkvalitativa produkter som hjälper oss att bli snygga. ❤️

Erika February 04, 2020

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras