Scandi beauty – den nya trenden

År 2018 var K-beauty (eller koreansk beauty) det största buzzordet i skönhetsindustrin. Under 2019 och framåt är dock S-beauty (skandinavisk beauty) på radaren. Detta uppskattar verkligen Eleni & Chris som ett skandinaviskt skönhetsmärke.

Med stora skandinaviska influencers som Pernille Teisbæk, Amalie Snøløs, Kenza Zouiten och Emma Ellingsen i framkant, är de nordiska länderna välkända utanför gränserna. Gemensamt för dessa profiler är att de också är entreprenörer och designers som har flera stora samarbeten med kända varumärken, allt från Cartier till David Andersen. Som ett skönhetsmärke baserat i Skandinavien har Eleni & Chris en fullständig förståelse för varför världen har öppnat sina ögon för både välkända profiler och skönhetsvarumärken från det kalla Norden.

Nyligen skrev den San Francisco-baserade Brit + Co en artikel med titeln "Allt du behöver veta om Lagom Beauty, den nya skandinaviska skönhetstrenden som tar över". Detta inkluderade produkter från fem kommande skandinaviska varumärke inklusive Eleni & Chris. Brit + Co skriver i artikeln att de gillar tankesättet på Lagom skönhet - eller "less is more" - när det gäller skönhet - både i förpackning och på ingredienslistorna i produkterna. De uppskattar också hur de skandinaviska märkena fokuserar på att använda de naturliga lokala ingredienserna, som Eleni & Chris gör med de gyllene bäret hjortron.

Inger Ellen & Christinah på kafé

Inger Ellen och Christinah blev inspirerade av sina lokala ingredienser från norra Norge, och valde snabbt hjortron som sin superhjälte i produktutvecklingen. Detta superbär har en dokumenterad anti-aging effekt som visar att ingrediensen hjälper till att öka hudcellsförnyelsen med så mycket som 22% efter bara 24 timmar. 

Christinahs favoritprodukt är Peeling Pen. Denna lilla penna innehåller bland annat extrakt från hjortron och detta hjälper huden till att kännas fastare och ger en omedelbar glöd. Dessutom är pennan både enkel och effektiv att använda, vilket återspeglar tankesättet kring S-skönhet.

Christinah tycker om enkla okomplicerade rutiner och hon säger att "S-beauty handlar om en helhetssyn på skönhet. Man måste hitta balans i de viktigaste aspekterna av hälsan: vad man ska äta, hur man ska träna och vad man ska använda på hud och hår. I stort sett skulle jag vilja säga att det handlar om att ta reda på hur vi ska leva våra liv på bästa möjliga sätt".

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras