Hitta rätt hårolja till ditt hår

Att använda olja i håret har en historia som sträcker sig tillbaka flera tusen å. I Japan använde de olja från kamelia, nativ amerikans i Brasilien använde rahua och marokanska kvinnor har vårdat både hud och hår med arganolja i många generationer. Dagligt bruk av en bra hårolja är ett effektivt sätt att få sunt, starkt och glänsande hår. Håret knäcker inte lika lätt, hårtopparna blir inte så kluvna och du får ut det bästa av din hårfärg.

Men hur vet du vad som är rätt olja för ditt hår?

Det är en jungel av olika typer håroljor att välja mellan och väljer du fel olja, kan du tillexempel få fett och platt hår, eller du kan också uppleva att du inte uppnår nog med fukt och vård. Eleni & Chris har utvecklat två olika håroljor som båda är rika på fukt och ger återuppbyggande effekt, men har olika egenskaper anpassat olika hårtyper.

Pure Treatment Oil

Vi har gjort det väldigt enkelt för dig, och utvecklat en hårolja som är viktlös och passar alla hårtyper.

Pure Treatment Oil är den första håroljan i världen som blev formulerad med den näringsrika hjortronfröoljan. Efter bara några få år på marknaden har den redan hunnit bli en favorit för både kunder och frisörer. Det är en prisvinnande produkt som är rik på fukt och hjälper till med att återuppbygga ett skadat och slitet hår utan att tynga håret. Håret lämnas silkesmjukt och glänsande, den är värmeskyddande upp till 90 grader som ger nog skydd om du fönar håret. Pure Treatment Oil väljer du om du inte är helt säker på vilken hårtyp du har, om du har fint skandinaviskt hår, normalt hår eller bara vill ha en lätt olja.

Intensive Treatment Oil

Pure Treatment Oil har fått en lillasyster, Intensive Treatment Oil som är utvecklad för torrt och grovt hår.

Intensive Treatment Oil är som föregångaren, formulerad med hjortronfröolja men har också ingredienser som ger ännu mer glans och fuktighet, så att den ger optimalt med vård till ett tjockare hår. Hårfibrerna som är skadade blir reparerade och håret blir otroligt mjukt och medg¨rligt. Håroljan ger värmeskydd upp till 200 grader, så då behöver du i utgångspunkt inga andra värmeskyddande produkter innan du ska locka eller platta håret. Appropå lockar, har du lockigt hår och dessutom tjockt och torrt hår, då gör denna oljan underverk på ditt hår.

Så använder du hårolja

Applicera alltid hårolja i nytvättat fuktigt hår medans det fortfarande är vått. Därefter kan du applicera håroljan så ofta som du känner behov för, i ett torrt hår. Mängden hårolja varierar från hårtyp till hårtyp. Ett vått hår absorberar mer hårolja än ett redan torrt hår, så du kan använda mer mängd när håret är vått. Långt eller lockigt hår har ofta behov för lite extra fukt, så det är smaret att prova sig försiktgt fram med vad som är rätt mängd för just ditt hår.

Ett tips är att därsom du har stylat håret och användt produkter med mycket styrka som tillexempel hårspray, då kan det vara smart att ha i olja innan du lägger dig. Håret blir mjukt och du undviker att håret går av – detta gäller speciellt för tunna hårstrån.

Hårolja och ”coctailing”

Båda oljorna är utvecklade för att kunna användas till ”coctailing”. Det menas att blanda dom med andra produkter för att lägga till nya egenskaper.

Använd hårolja tillsammans med KeraMin Leave-in Cream, CurliMin Leave-in Cream eller stylingprodukter i krämform när du önskar mer glas och mjukhet.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras