Hitta rätt hårolja till ditt hår

Att använda olja i håret har en historia som sträcker sig tillbaka flera tusen år. I Japan använde de olja från kamelia, nativ amerikans i Brasilien använde rahua och marokanska kvinnor har vårdat både hud och hår med arganolja i många generationer. Daglig användning av en bra hårolja är ett effektivt sätt att få sunt, starkt och glänsande hår. Håret går inte av lika lätt, hårtopparna blir inte så kluvna och du får ut det bästa av din hårfärg.

Men hur vet du vad som är rätt olja för ditt hår?

Det är en djungel av olika håroljor att välja mellan och väljer du fel olja kan du få exempelvis fett och platt hår, eller så kan du också uppleva att du inte uppnår tillräckligt med fukt och vård. Eleni & Chris har utvecklat två olika håroljor som båda är rika på fukt och ger återuppbyggande effekt, men har olika egenskaper anpassat för olika hårtyper.

Pure Treatment Oil

Vi har gjort det väldigt enkelt för dig då vi utvecklat en hårolja som är viktlös och som passar alla hårtyper.

Pure Treatment Oil är den första håroljan i världen som blev formulerad med den näringsrika hjortronfröoljan. Efter bara några få år på marknaden har den redan hunnit bli en favorit för både kunder och frisörer. Det är en prisvinnande produkt som är rik på fukt och hjälper till med att återuppbygga ett skadat och slitet, hår utan att tynga ner håret. Håret lämnas silkesmjukt och glänsande och den är värmeskyddande upp till 90 grader som ger tillräckligt med skydd om du fönar håret. Pure Treatment Oil väljer du om du inte är helt säker på vilken hårtyp du har, om du har fint skandinaviskt hår, normalt hår eller bara vill ha en lätt olja.

Intensive Treatment Oil

Pure Treatment Oil har fått en lillasyster: Intensive Treatment Oil som är speciellt utvecklad för torrt och grovt hår.

Intensive Treatment Oil är som föregångaren, formulerad med hjortronfröolja men har också ingredienser som ger ännu mer glans och fuktighet, så att den ger optimalt med vård till ett tjockare hår. Hårfibrerna som är skadade blir reparerade och håret blir otroligt mjukt och medgörligt. Håroljan ger värmeskydd upp till 200 grader så då behöver du i utgångspunkt inga andra värmeskyddande produkter innan du ska locka eller platta håret. Appropå lockar, har du lockigt hår och dessutom tjockt och torrt hår - då gör denna oljan underverk på ditt hår.

Så använder du hårolja

Applicera alltid hårolja i nytvättat fuktigt hår medan det fortfarande är vått. Därefter kan du applicera håroljan så ofta som du känner behov för, i ett torrt hår. Mängden hårolja varierar beroende på vilken hårtyp man har. Ett vått hår absorberar mer hårolja än ett redan torrt hår, så du kan använda mer mängd när håret är vått. Långt eller lockigt hår har ofta behov för extra fukt, så det är smart att prova sig försiktigt fram med vad som är rätt mängd för just ditt hår.

Ett tips är att när du har stylat håret och använd produkter med mycket styrka som tillexempel hårspray, så kan det vara smart att ha i olja innan du lägger dig. Håret blir mjukt och du undviker att håret går av – detta gäller speciellt för tunna hårstrån.

Hårolja och ”coctailing”

Båda oljorna är utvecklade för att kunna användas till ”coctailing”. Det menas att blanda dem med andra produkter för att lägga till nya egenskaper.

Använd hårolja tillsammans med KeraMin Leave-in Cream, CurliMin Leave-in Cream eller stylingprodukter i krämform när du önskar mer glans och mjukhet.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras