Fiber Foam - Stylingprodukten som trendar just nu!

Är du en av de som inte gillar känslan av stylingprodukter i håret, men gärna vill åt effekten? Då har du möjligtvis en ny favorit i Fiber Foam - oavsett vilken hårtyp eller vilken längd du har på ditt hår. Fiber Foam är ett fiberrikt och vårdande hårskum som ger volym och textur med flexibel stadga, utan att göra håret stelt och klistrigt.
Här kommer 5 goda skäl till att klappa ihop händerna och aktivera fibrerna.

Fiber Foam för att få lockarna att hålla
  1. Ger vård till håret med bland annat arganextrakt, vitamin B5 och hjortronfröolja. Är också färgbevarande och ger skydd mot UV-strålning.
  2. Ger volym och spänst samtidigt som fibrerna får ner frizz och “fly aways”.
  3. Ger textur så att det blir lättare att forma håret under dagen och stylingen håller längre.
  4. Ger värmeskydd upp till 220 grader och har en “24 timmar curl retention”. Det vill säga att om du har naturligt lockigt hår, så vill spänsten hålla sig. Och om du lockar håret med valfritt stylingverktyg så vill lockarna hålla sig mycket längre innan de tappar sin spänst och går ur.
  5. Ger en perfekt utgångspunkt för "styling-prepp"
    "Prepping" är ett känt begrepp för många när det kommer till Make up men nytt för desto fler när det kommer till hår. Det finns två olika kategorier för prepping när det kommer till hår - prepping med vård, och prepping med stylingprodukter. Det ena utesluter inte det andra utan en kombination av dessa är det ultimata.

    Att preppa håret med en stylingprodukt innan du fönar håret, ger dig den allra bästa utgångspunkten, både för själva stylingen och för hållbarheten av frisyren. Har du tänkt som många andra att det “finns inget hopp för mina partylockar, de kommer ändå att gå ur”? Då är du inte ensam - detta är speciellt typiskt för tunt nordiskt hår. Ge Fiber Foam ett försök och avsluta med en hårspray som exempelvis Eleni & Chris "Extra Strong Hairspray".


Hur använder man Fiber Foam?

Skaka väl innan användning. Vänd flaskan upp och ner och fördela sedan skummet i händerna. Klappa därefter ihop händerna för att aktivera fibrerna innan du applicerar produkten i hela håret. Används i vått hår. Föna håret torrt för textur och stadga - använd borste/rundborste för maximalt med glans. Låt håret lufttorka om du önskar att framhäva dina lockar. 

stylingtips

För att framhäva naturligt lockigt hår
Pressa in produkten i längderna och låt det lufttorka, eller använd en diffuser på hårfönen.

För volym, textur och glans
Fördela produkten från rot till topp, föna håret - gärna med huvudet upp och ner för maximalt med volym. Föna därefter håret åt olika håll för att flytta hårets naturliga riktning, så skapar du ett naturligt resultat med mycket volym. När håret är ungefär 90% torrt kan du börja med att forma håret med en borste. Använd rundborste eller annan valfri borste som du tycker är lätt att arbeta med, så att håret inte trasslar ihop sig. För att uppnå maximalt med glans i håret - använd ett avlångt munstycke på hårfönen som centrerar luften. Håll hårfönen uppifrån och föna nedåt mot topparna. Då stänger du fjällskiktet på håret, jämnar ut frizz och får ett fantastiskt salongsresultat.

Hello Weekend!
För att få en Hollywood-look kan du med fördel använda en rundborste. Ta ut en slinga som är så stor att den får plats på borsten. Sätt borsten längst ner i slutet på håret och rulla ända upp, inåt mot huvudet. Sätt hårfönen mot borsten och föna - stäng sedan av eller ta bort fönen från håret och räkna till 10. När håret har svalnat kommer det att få en form som håller sig bättre. Fortsätt tills du har gått igenom hela håret.

Fiber Foam är väldigt lätt att jobba med tillsammans med borstar, och blir inte lika styvt eller klistrigt som många andra traditionella skum kan bli - men se till att inte använda för mycket då produkten är koncentrerad och dryg.

Prepping för killar
Väldigt många killar har länge använt saltvattenspray för att preppa sitt hår innan de stylar det med en paste eller clay. Trenderna ändras och rör sig från en mattare look, till en mer glansig look med mycket rörelse i håret. Fiber Foam är ett tryggt alternativ att testa vid dessa tillfällen. Kanske har du tagit dig an 90-talsvågen och tycker att det naturliga resultatet som Fiber Foam ger, håller utan att lägga till en paste efteråt - prova dig fram och hitta din nya favorit!

PSST! Först när du applicerar Fiber Foam i håret så kan det kännas klistrigt, men denna känslan försvinner när du börjar att föna håret eller när det har torkat - låt dig inte luras av detta, resultatet blir naturligt och mjukt! ;)

 

Fiber Foam för att få lockarna att hålla

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras