Hårinpackningstipsen som revolutionerar din hårvård

Det är inte mycket som slår känslan av att gå ut från en frisörsalong med en nyklippt frisyr! Utmaningen är att få denna känsla att hålla sig kvar - och i en hektisk vardag är det lättare sagt än gjort att ta hand om håret på rätt sätt. I denna hårinpackningsguide hittar du flera tips och tricks som kommer att göra underverk för håret!

 

Enligt Christinah Nicolaisen, ägare av skönhetsmärket Eleni & Chris, är det särskilt en sak som bör vara centralt i din hårrutin - nämligen en kur i form av en hårinpackning. Eleni & Chris har inte bara ett utbud av hårinpackningar som kommer att ge ditt hår omedelbar och djupverkande vård, de fungerar även proaktivt. 

- Man måste tänka om med hårinpackningar, säger Nicolaisen.

DITT HÅR, PRECIS NU

I den period som vi är inne i nu - med snö och slask om vartannat och D-vitamin på fritt fall, är detta kanske inte den tid på året då vi känner oss som fräschast. Det är inte bara energi och motivation som kan få sig en törn på vintern, ditt hår blir också lidande. De flesta av oss vet ju dock att en lång sommar med solexponering, blött hår och både salt och klor sliter på håret. Nicolaisen kan bekräfta att många gärna är ivriga på att köpa och använda sig av hårinpackningar när sommaren är i full gång och hösten är på ingång. Försäljningsmässigt kan augusti betraktas som den stora “hårinpacknings-månaden”. 

Men vinterklimatet är också en utmaning för ditt hår.

- För det första så rör vi oss mycket ute i kallare temperaturer och sedan in i den torra värmen och luften, från till exempel en brasa eller värmepump. Håret utsätts därmed för stora temperaturförändringar, vilket har en uttorkande effekt på håret, förklarar Nicolaisen. 

Detta kommer att göra ditt hår torrare. Då är det inget tvivel om vad ditt hår behöver: FUKT! Ökad mängd fukt och att du sedan kontinuerligt tillsätter fukt i din hårrutin. 

- Denna tid på året gäller det att bygga upp håret inifrån, och göra det mer motståndskraftigt, säger Nicolaisen.

- Vi slår verkligen ett slag för att vara proaktiva. Många börjar alldeles för sent med att ta hand om håret. Det är mycket bättre att börja sent än aldrig med en hårkur, men det är väldigt vanligt att man börjar när skadan redan är skedd, understryker hon. 

- Här i Skandinavien är vi ju medvetna om att vi går in i en vinterperiod med mycket temperaturskillnader, och det är bra att börja så tidigt som möjligt med att ta hand om håret för att förebygga detta, säger Nicolaisen. 

Och när sommaren knackar på dörren igen, kommer ditt hår trots allt vara preppat och vårdat - och bättre rustat för den sortens slitage som sommaren kan ställa till med.

- Fördelen med kontinuerlig vård av håret är att du upprätthåller mjukheten och glansen i håret. Det stärks hela tiden från insidan. Plötsligt är det sommar och sol igen, och då finns det lika många fördelar med att använda inpackning, precis som när det är torrt och kallt, understryker experten.  

Christinah Nicholaisen


Text: Studio Blanche

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras