Multiprodukten som är ett måste i din hårvårdsrutin

Är det en sak som du bör ha centralt i din hårvårdsrutin så är det en bra hårolja. Olja i håret har använts i århundraden och är fortfarande ett måste idag. Hårolja kan du använda dagligen och fungerar utmärkt för att få ett sunt, starkt och glansfullt hår. Du kommer antagligen ganska snabbt märka att ditt hår inte går av lika lätt, att det blir mindre kluvna toppar och att du får fram din hårfärg bättre. Ja, tack!  

Eleni & Chris har gjort det enkelt för dig med sina två håroljor - en utvecklad för alla hårtyper och en speciellt för grövre hår.

TIDERNAS MULTIPRODUKT

Grundaren av hårvårdsmärket Eleni & Chris, Christinah Nicolaisen, rekommenderar håroljor starkt. 

- I tillägg till att vara vårdande är hårolja något många använder i sin stylingrutin. Hårolja ger en fantastisk glans och smidighet till håret. Det är också en perfekt produkt att använda i hårlängderna för att samla ihop småhår och frissigt hår, säger Nicolaisen.

- Speciellt håret närmast ansiktet där många upplever att håret kan vara extra frissigt. Håroljan gör håret mer smidigt och ger mer glans, och många kan känna att håret lägger sig bättre framtill, tipsar hon.

Det finns en hårolja för oss alla. Det existerar nog en missuppfattning eller två när det kommer till hårolja - som exempelvis att hårolja bara är till för personer med tjockt hår. Eller att det fungerar bäst för ett lockigt hår och att det kan göra ditt hår fett. Det är bara att tänka om!

- Alla hårtyper kan använda hårolja, men här är det viktigt att man anpassar sin hårolja efter hårtyp, förklarar Nicolaisen. 

Man skiljer ofta på fint eller normalt hår, och grovt och extra torrt hår. Olika håroljor har olika ingredienser, aktiva substanser och effekt. Hos Eleni & Chris skiljer det mellan Pure Treatment Oil som passar till alla hårtyper, och Intensive Treatment Oil som passar bäst till grövre hårtyper. 

Nicolaisen påpekar att det är typiskt att de med en grövre hårtyp oftare involverar hårolja i sin hårvårdsrutin. Men faktum är att vi alla påverkas av flera faktorer som gör håroljan väldigt användbar. 

- I kallare perioder, och speciellt på vintern, ger håroljan extra näring, glans och vård till håret. Håret känns ofta sprött och torrare på vintertid, och en hårolja kan motverka att håret ser torrt ut, påpekar Nicolaisen. 

Även om du har lätt för att få ett fett hår, finns det ingen anledning till att hoppa över att använda hårolja. Du kan däremot undvika att få det i hårbotten. 

- Du kan fortfarande använda en lätt hårolja, men var speciellt försiktig med mängden, och undvik också håret närmast hårbotten. Ofta behöver man inte mer än ett par pumpar - men det beror också på hårets tjocklek och längd. Om man har ett fett hår, kan det generellt sätt vara smart att istället välja en leave-in i krämform eller en spray för fint hår, tipsar Nicolaisen. 

Att undvika hårbotten gäller alltid när du använder andra stylingkrämer eller leave-in produkter också.

- Detta eftersom hårbotten avger naturligt med värme. Dessutom är håret närmast hårbotten nytt och friskt och behöver inte lika mycket vård, förklarar hon. 

Många tänker kanske att håroljan endast bör användas i topparna, där det kanske ser mest torrt ut, men dina längder önskar sig också hårolja!

Pure Treatment Oil är en viktlös och färglös olja som verkar vårdande på alla hårtyper. Intensive Treatment Oil är däremot speciellt utvecklad för att revitalisera ett väldigt torrt och/eller grovt hår. Den är rik på både fukt och näring och har reparerande egenskaper för mekaniskt slitage - samtidigt som den ultralätta konsistensen absorberas snabbt, och lämnar håret lätt och mjukt med en vacker glans. 

LETA EFTER DENNA: NEXT LEVEL

Historiskt och globalt sätt har generation efter generation älskat hårolja. I Japan har man använt kameliaväxten medan indianerna i Brasilien använde oljan från rahuanötter i Amazonas. Och i Marocko har kvinnorna haft för vana att vårda både hud och hår med arganolja.

Idag har vi mycket att välja mellan när det kommer till bra håroljor på marknaden, men det är särskilt en sak Nicolaisen tycker att du bör hålla utkik efter: 

- Det finns väldigt många bra håroljor därute med olika slags ingredienser, och de flesta har bra vård i sig. Men jag rekommenderar att man letar efter håroljor som innehåller värmeskydd! säger hon.

- Idag använder de flesta av oss hårföner eller olika stylingverktyg - eller så påverkas vi av aircondition och inneklimatet, speciellt nu i vintertid, förklarar hon. 

- Så en olja med värmeskydd är NEXT LEVEL! Eftersom då skyddar den också, i tillägg till alla de andra fördelarna, understryker Nicolaisen. 

Bägge håroljorna från Eleni & Chris har denna extra egenskapen. Pure Treatment Oil för alla hårtyper skyddar mot värme från hårföner - medan Intensive Treatment Oil för grövre hår är värmeskyddande i upp till 220 grader. Som en riktig extrabonus skyddar de båda också mot UV-strålning. 

Men på tal om historia: Eleni & Chris Pure Treatment Oil skriver faktiskt sin egen historia genom att vara den första håroljan i världen att vara gjord av hjortronfröolja! 

Dessutom är Eleni & Chris-oljorna berikade med ett antal handplockade ingredienser som antioxidanter, fettsyror, proteiner och vitaminer! 

BÅDE I VÅTT OCH TORRT HÅR

Du har kanske fått höra att hårolja helst ska appliceras i antingen torrt eller vått hår, konstigt nog. Nicolaisen känner igen påståendena. Lyckligtvis behöver du inte oroa dig för att du ägnat dig åt fel rutiner - eftersom båda är fördelaktiga. Nicolaisen menar att det är typiskt att vi missförstår detta med torrt vs vått hår. 

- Jag rekommenderar bägge, for the best of both! I handdukstorkat hår är hårolja bra eftersom den då kan tränga djupare ner i håret, och man får den vårdande effekten och skyddet mot värme- och stylingverktyg. I torrt hår fungerar det som en skön uppfriskning av glansen, säger hon. 

- Du kan också applicera hårolja endast i topparna, som ofta kan vara extra torra och blir därmed extra matta. En liten pump med hårolja gör att topparna samlar sig bättre, och då ser håret friskare ut, ger Nicolaisen som tips. 

Christinah Nicolaisen


Skrivet av: Studio Blanche

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras