Vår Stiftelse: A Hand To Children

EN LÅDA MED SCHAMPO

Det hela startade år 1994. Inger Ellen Nicolaisen kom vid ett tillfälle i kontakt med barnhemmet “Globos Namai” i Litauen. Hon hade skickat några flaskor med schampo som barnen fick ta del av, och där hon fick tillbaka bilder där barnen låg med sina schampoflaskor under täcket som om det vore en teddybjörn de hade fått. Hon tyckte att bilderna var hjärtskärande så hon och hennes äldsta dotter Linda bestämde sig för att göra mer för barnen på barnhemmet.

Inger Ellen och Linda reste till Litauen för att besöka barnen. Där mötte de 32 barn som levde under väldigt dåliga förhållanden. De satte omedelbart igång för att göra livssituationen bättre för barnen. Detta blev starten på ett långvarigt engagemang för att hjälpa barn och unga som behövde en varm, hjälpande hand. Det var så “A Hand To Children” startade. Målet för stiftelsen är att ge föräldralösa, övergivna och missgynnade barn ett bättre liv och hopp för framtiden.

TILLSAMMANS

De första åren hjälpte flera anställda på Nikita Hair till med att skräddarsy julklappar inslagna med namnetiketter på, till varje enskilt barn på barnhemmet. Inger Ellen reste till barnhemmet i Litauen årligen tillsammans med flera av sina medarbetare, fram tills att barnhemmet omvandlades till ett servicecenter för tonåringar. Engagemanget och viljan att hjälpa lät sig inte stoppas, och idag stöttar stiftelsen barn på landsbygden i Litauen, och har flera andra projekt som ständigt arbetar för att ge barn hopp och en tro på en bättre framtid. Många av medarbetarna har bidragit med personliga donationer under ett antal år, utöver ekonomiskt stöd från företaget. 

VARJE KRONA GÅR TILL BARNEN

Alla projekt som A Hand To Children stöttar drivs av ideella organisationer, något som betyder att stöttning ges till barnen direkt i form av kläder, mat, mediciner, rent vatten och utbildning. Idag stöttar stiftelsen flera pågående projekt, bland annat fortsatt arbete för utsatta barn på landsbygden i Litauen, Filippinerna och på Haiti. De senaste åren har många hemlösa i USA (Florida) fått hjälp och assistans för att hitta både en bostad och ett arbete. 

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras